MALANG TAK BERBAU


ASSALAMULAIKUM N HAII !!lama tak bukak blog,tetibe terasa tangan nie ringan jer nak update blog,tambah-2 dengan apa yang jadik kat diri aku jumaat lalu,apa jadik jumaat ari tu??perasaan tak entry aku bertajuk MALANG TAK BERBAU,alangkah bestnya malang tu ada bau,boleh kita elakkan??tapi kuasa ALLAH siapa kita nak larang,nak tolak kan??nak tak nak kita kena terima dengan hati yang redha walaupun susah,sorry aku agak emo tahap keluar air mata malam nie,bayangkan orang yang korang sayang KEMALANGAN and budak kecik pulak tu,MASYALLAH pedih hati aku,tersentap jiwa aku,ALHAMDULILAH adik sepupu aku dengan pak cik aku selamat,tapi BUDAK KECIK weyy,baru umur 5 tahun,confirm la trauma habis,tapi macam aku cakap tadi,dah QADA dan QADAR ALLAH,,aku nak ingatkan korang yang kemalangan ada kat mane-2,nasib baik la semua selamat,kalau tak,ishh takut aku nak bayangkan,


adik sepupu aku yang sulung,dia tak teruk sangat berbanding adik dia yang bongsu,even dia tak teruk tapi dia paling lemah sebab perasaan tak dahi dia berbalut tu??luka dia dalam sikit,lagi la buad hati aku sedih ,,
ikhwan paling teruk,perasaan muka dia??mata pun dah bengkak,sekarang nie tiap-2 hari kena pergi hospital cuci luka,YA ALLAH bayangkan kita yang kena??tapi dia nie memang kuat semangat berbanding abang dia yang sulung,bila aku tanya,"adik sakit tak??"dia jawab "tak sakit pun kak"aku terus terdiam,dalam hati cakap kalau aku yang kena mesti dah meraung-2 da,
pastu dia cakap kat aku"adik kan kuat,"
ya ALLAH kuatnya semangat budak nie,tumpah lagi airmata aku,
"adik,along,angah harap korang cepat sembuh,nanti kita boleh main lawan-2 lagi,main gusti-2 lagi,boleh gaduh-2 rebut remote tv la,angah sayang korang,korang kan kuat??cepat sembuh tau,"
sayang korang

2 comments:

hana szied said...

inshaallah , nnty dia sehat semule. luka tu bole sembuh ,. syafakallahuma ! Allah , budak2 yg kene mmg sakit.. smoge cpat sembuh :)

Spudin said...

waduh ..semoga sembuh cepat...follows sini



http://25.media.tumblr.com/61b94a4c72f341f9
 
copyright © 2012 to Najwa Rihan | design by Aida Omar